Expeditie Robinson: All Stars

We kennen natuurlijk allemaal het tv-programma Expeditie Robinson wel. In dit reality survival programma moeten 16 of meer deelnemers het tegen elkaar opnemen, terwijl zij tegelijkertijd moeten overleven op een onbewoond eiland. Het tv-programma heeft inmiddels al heel wat seizoenen en specials uitgezonden waarvan de special All Stars het meest recente seizoen is. Maar waar ging deze special dan precies over en wie deden er allemaal mee?

finale van Expeditie Robinson: All Stars

Het verschil

Het idee achter het tussenseizoen All Stars was niet zo heel anders dan de andere seizoenen. De deelnemers moesten het namelijk op dezelfde manier tegen elkaar opnemen als de deelnemers van de andere seizoenen. Echter zijn de kandidaten hier op een andere manier gekozen dan in voorgaande jaren. All Stars bestond namelijk uit alleen maar deelnemers van de vorige seizoenen. Hierbij zijn er 16 oud finalisten en half finalisten gekozen die nu opnieuw met elkaar de strijd mochten aangaan.

De winnaar

De winnaar van dit tussenseizoen van Expeditie Robinson was Niels Gomperts. Deze acteur heeft al eens eerder meegedaan aan het programma in 2017 waar hij het heeft gered tot de halve finale en eindigde op de vijfde plaats. Zijn debuut op tv was echter niet met Expeditie Robinson, maar met V.T.W.G., wat Veel Tijd Weinig Geld betekent. Dit programma heeft hij samen met 2 vrienden van hem opgenomen, waarbij Niels presenteerde en zijn vrienden zorgden voor het geluid, de beelden en de montage van het materiaal. Tijdens dit programma hebben ze de kijkers laten zien wat je allemaal zou kunnen doen wat heel leuk is, maat tegelijkertijd ook niet veel geld kost. Naast zijn eigen programma heeft hij ook meegespeeld in de film Shocking Blue waarin hij Mark de Cloe speelde. Dit heeft hij zelfs zodanig goed gedaan dat hij is genomineerd voor een Gouden Kalf.

Verliezend finalist

In de finale van Expeditie Robinson: All Stars nam Niels Gomperts het op tegen 2 andere deelnemers. Een van deze kandidaten was Dominique Hazeleger. Dominique heeft, net als de andere kandidaten, al eens eerder meegedaan aan Expeditie Robinson in 2018, waar ze het tot in de finale heeft geschopt. Op dit moment was ze nog maar 21. Oorspronkelijk komt ze uit Limburg, maar ze reist vooral veel en deelt dit dan ook op haar Instagram.

De andere deelnemer die het tot de finale van Expeditie Robinson: All Stars heeft weten te redden is Ferry Doedens. Ook hij heeft het al eens eerder tot in de finale van Expeditie Robinson weten te redden, maar dan in 2014. Naast overleven op een onbewoond eiland is hij ook nog eens een acteur, zanger en presentator. Hij heeft dan ook een mbo-opleiding Kunst, Theater en Media gevolgd in Groningen. Deze acteur heeft in de hoofdrol van zowel Goede tijden, slechte tijden als De Vier van Westwijk gespeeld. Ook heeft hij Roadtrip Curacao en The best of Idols Worldwide gepresenteerd.

Uitzending

Dit speciale tussenseizoen van Expeditie Robinson zou in eerste instantie alleen op de video-on-demanddienst van RTL genaamd Videoland te zien zijn, maar hier uiteindelijk toch nog verandering in gekomen. Door de opschorting van The voice of Holland was er nog plek vrij en daardoor was Expeditie Robinson: All Stars ook op RTL4 te zien. De presentatoren van dit tussenseizoen waren Geraldine Kemper en Art Rooijakkers.