Verschillende soorten ballast!

ballast

Jij bent op zoek naar een ballast, maar je kunt er geen vinden. Nu is dat vrij sterk, want er zijn een heleboel verschillende soorten lasten die jij kunt gaan gebruiken. Het is dan ook goed om ze allemaal te bekijken, want de kans is groot dat er eentje tussen gaat zitten die jij fijn gaat vinden om te gebruiken. Een last wordt dan ook veel gebruikt en ook op veel verschillende soorten manieren. Het valt je misschien niet snel op, maar de kans is groot dat jij deze vaker tegenkomt dan jij zal denken. Kijk daarom ook goed om je heen, want een last valt best wel veel op.

ballast

Hijskraan

Een hijskraan kom je best wel veel tegen en dat is ook niet zo gek. Er wordt nou eenmaal veel gebouwd en voor veel gebouwen is er dus ook een hijskraan nodig. Nu vragen de meeste zich af waarom een hijskraan niet omvalt wanneer deze iets zwaars gaat tillen. Dat komt door een ballast. Dat is dan een van de grootste plekken waar een last wordt gebruikt. Dat is op een bouwplaats om te voorkomen dat een hijskraan omvalt tijdens het tillen. Het type last dat wordt gebruikt is ook niet zo lastig. Er zijn zelfs een hoop verschillende soorten lasten die gebruikt kunnen worden.

Beton

Een hijskraan maakt dus gebruik van een last. Nu is er nog de vraag wat voor een last die zij gebruiken. Dat is namelijk beton. Je kent betonblokken vast wel uit films en misschien heb je het thuis zelf ook. Het wordt dus veel gebruikt en dat is handig, want beton is ook vrij goedkoop om te maken. Daarom is het perfect voor het maken van ballast. Mocht jij dus ook snel en goedkoop een last nodig hebben dan is beton daar perfect voor. Natuurlijk is dit niet het enige last dat jij kunt kopen. Er zijn er nog veel meer.

Zand

Ook zand wordt veel gebruikt als last en dat is ook niet zo gek. Als er dijken doorbreken of er is een overstroming door de regen dan worden er zandzakken neergelegd. Natuurlijk is dit niet de enige reden dat er zand wordt gebruikt als last. Zandzakken zijn er ook snel en makkelijk te gebruiken en daarom worden ze veel gebruikt. Vaak kun jij zandzakken voor een ballast ook zelf gaan maken. Dat is dan ook zeker iets wat jij moet gaan proberen als je snel een last nodig gaat hebben.

Lood

Een van de beste last die er is, is lood. Dat klinkt op zich logisch, want lood is een metaal en dat zou je snel associëren met iets wat zwaar is, maar dat is niet altijd het geval. Ook ijzer of staal wordt wel eens gebruikt als last. Er is dus veel erg veel keus, maar er zijn verschillende redenen waarom lood wordt gezien als beste ballast dat er is. 

Waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom jij lood moet gebruiken als last. Om te beginnen is lood redelijk zwaar bij een kleiner formaat. Dat heeft te maken met de dichtheid van lood. Die is namelijk erg hoog en bij andere metalen is die een stuk lager. Daardoor is het zo zwaar bij een kleiner formaat en kun je het dus makkelijker ergens toepassen dan ijzer. Ook is het hierdoor dus makkelijk te vervoeren wanneer dat nodig is. Daarnaast is het zo dat lood ook nog eens in een hoop verschillende vormen beschikbaar is. Als jij dus een balk of een blok van lood nodig hebt dan is dat zeker mogelijk om te krijgen. Bekijk daarom zeker welke verschillende gewichten van lood jij kunt bestellen voor een ballast.