Wat zijn Babolat padel rackets?

Babolat padel racket is een Frans bedrijf die in 1875 opgericht werd met als doel om sport producten te verkopen. Maar in 1994 waren ze begonnen met het maken van padel rackets en die werden toen door heel Europa verkocht. Vervolgens gingen ze het verkopen naar Japan. De verkoop van Babolat rackets nam snel toe in Noord Amerika en Europa. In 2015 werd het merk Babolat door de hele wereld gebruikt. Tot 2014 hadden ze €141,2 miljoen qua omzet en ze hebben meer dan 369 medewerkers. 

Babolat padel racket

Babolat rackets gebruiken 

Babolat is bekend met de beste kwaliteit van de padel rackets. In 2019 had Babolat de ambitie om #1 padel merk in de wereld te worden. Er zijn veel bekende spelers die Babolat padel rackets gebruiken zoals de vrouwelijke padel wereldkampioen Virginia Riera, de 7e van de wereld op dit moment. En van de topmannen zijn er ook spelers die Babolat gebruiken dat zijn Juan Lebron, Fernando Poggi en Miguel Semmler. Het meeste verzochte rackets van Babolat is de Counter Veron. De Counter Veron heeft een heel hoog balans waardoor je meer kracht en controle kan krijgen met een gemiddelde gewicht van 365 gram maar die wordt gebruikt door de gevorderd spelers. De Counter Veron heeft een Diamant Bladformaat.

De Technical Vertuo is een van de goedkoopste rackets van Babolat. Door de Diamante Bladformaat zit de balans heel hoog waardoor je meer kracht kan krijgen. Het gemiddelde gewicht voor zo een racket is 355 gram.