Hoe helpt een cupping massage Arnhem jou?

cupping massage Arnhem

cupping massage Arnhem

Misschien heb je wel al eens gehoord van een cupping massage. Misschien heb je hier nog niets over gehoord. Of het de 1ste of de 2de is maakt niet veel uit. Je hoort er nu over. Een cupping massage kan met veel dingen helpen. In deze tijd wordt een cupping massage vooral gebruikt voor het ontspannen van spierknopen. Maar deze techniek is al duizenden jaren oud. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt het gebruikt om verstorende energieën uit je lichaam te leiden. Een cupping massage Arnhem kan de oplossing zijn waar je naar zocht.

cupping massage Arnhem

Wat is een cupping massage?

Je vraagt je misschien af: Wat is een cupping massage nou eigenlijk? Cupping is een behandeltechniek. Deze stamt uit de Chinese geneeskunde. Een cupping massage maakt deel uit van de traditionele therapieën in de Chinese geneeskunde. Een andere naam voor cupping is hijama. Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van cups. Deze worden op je huid gezet en vacuüm getrokken. De cups worden gemaakt van glas, hard glas en silicone. Tijdens de massage heb je de keuze om de cups te laten staan. Ook kan je ervoor kiezen om deze te bewegen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat je een massageolie gebruikt. 

Wat doet een cupping massage

Een cupping massage is in het algemeen erg goed voor je. Maar hoe werkt het? En wat doet het nou precies? Bij een cupping massage raken je spieren en huid goed doorbloed. Hierdoor kan je lichaam gemakkelijker afvalstoffen verwijderen. In de cup komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog door de vacuüm. De doorbloeding in het behandelde gebied neemt dan sterk toe. Ook kan een cupping massage verklevingen in het bindweefsel losmaken. Deze behandeling is geschikt voor diverse lichaamsdelen, denk hierbij aan: Rug, schouder, benen en armen. Cupping heeft een ontspannende werking en kan worden ingezet bij verschillende problemen. Problemen zoals: Rug- en schouderklachten, pijnlijke menstruatie, spierpijn, astma, maag- en darmklachten en nog meer. In het algemeen heb je ongeveer 10 tot 15 behandelingen nodig om het maximale resultaat te krijgen. Dit verschilt wel per persoon.